top of page

Juguem?

El joc esdevé una peça clau en el desenvolupament integral de l’infant. Aquest afavoreix diversos aspectes com, l’expressió, la creativitat, la resolució de conflictes, l’aprenentatge de rols socials, entre altres.

L’infant quan juga gaudeix i se sent feliç, s’expressa lliurement, desenvolupa les seves capacitats intel·lectuals i psicomotrius, desenvolupa les seves habilitats socials, adquireix responsabilitats i capacitats de judici, coneix la seva i altres cultures i el món adult, desenvolupa la creativitat i la imaginació, descobreix les seves possibilitats i les seves limitacions, entre altres aspectes.

Els infants quan juguen, aprenen. El joc facilita el desenvolupament psicomotor, cognitiu, afectiu i social, no és només una possibilitat d’autoexpressió per als infants, sinó també d’autodescobriment, d’exploració i d’experimentació. A través del joc arriben a conèixer-se a si mateixos i a formar-se conceptes sobre el món que els envolta.

Poden haver-hi molts espais que propiciïn el joc, tal com el carrer, a casa, l’escola i com no les ludoteques on defenem el dret a jugar de tot infant.

Qualsevol objecte en mans d’un infant pot esdevenir un material per jugar, no ha de ser necessàriament una joguina.

L’infant ha de jugar, ho necessita. Ha de disposar de temps per fer-ho. Ha de jugar amb altres infants, amb l’adult i sol/a. Els adults haurem d’ oferir a l’infant l’oportunitat de jugar i no imposar-li la tipologia del joc a realitzar.

Així, doncs, hem de creure en les oportunitats que ofereix el joc a l’infant, i, sobretot, compartir estones de joc amb els més petits. És necessari que trobem un temps per dedicar als nostres petits, per jugar amb ells i compartir una estona d’oci plegats.

TAGS

No hay tags aún.
bottom of page